קטגוריות

אוכל ושתייה מאכלי עוף

תפוחי אדמה ועוף ברוטב חרדל ודבש

אבי אתגר מרשת ב’ של קול ישראל ומיודענו ג’אקומו ויולה מגישים לימים קרים אלה מתכונים על בסיס עופות עם רטבים מטריפים. חגיגה אמיתית לחיך.
תפוחי אדמה ועוף ברוטב חרדל ודבש
תפוחי אדמה ועוף ברוטב חרדל ודבש

המצרכים:

תפוחי אדמה אחד לכל סועד
עוף טרי מחולק לשמונה
2/3 כוס חרדל דיז’ון
2/3 כוס דבש
2/3 כוס בצל מגורר
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את החרדל, הדבש והבצל ומוסיפים את התערובת לעוף המחולק מערבבים מכסים ומשהים למשך כל הלילה כדי שהטעמים יספגו בעוף.

מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם, בקערה מערבבים את תפוחי האדמה בשמן הזית היטב כך שהשמן יעטוף את כל פרוסות התפוחי אדמה.

מרפדים תבנית בנייר כסף מפזרים את פרוסות תפוחי האדמה באופן שווה בתבנית מוסיפים את העוף עם כל הרוטב שהכנו לילה קודם (אפשר רק שלוש או ארבע שעות)

מחממים את התנור לחום בינוני גבוה כ-200 מעלות צלזיוס מכניסים את העופות ת ותפוחי האדמה למשך כשעה ורבע. (מתכון זה הובא מתוכנית הרדיו לשבת ברשת ב’ של העורך והמגיש אבי אתגר.

בתיאבון.

פטוצ’יני ועוף בדבש וחרדל דיז’ון

החומרים:

1 חבילה פטוצ’יני
250 גרם חזה עוף חתוך לרצועות ומטוגן בשמן זית
2 כוסות ציר מרק עוף
2 כפיות חרדל דיז’ון
2 כפיות דבש
2 כפיות קורנפלור
2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 בצל חתוך לטבעות

אופן ההכנה:

מערבבים את ציר המרק, החרדל, הדבש והעמילן ובוחשים עד שמתקבלת עיסה חלקה.

מעבירים למחבת בינונית ומוסיפים את רצועות העוף, הפלפלים והבצל ומחממים על אש בינונית עד רתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.

מורידים מהאש, שופכים על הפטוצ’יני שבושלו זה עתה ומגישים מייד. (מתכון זה הובא באדיבות האתר של ג’אקומו).

אודות הכותב

שולי סונגו

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות