קטגוריות

Video

אוכל ושתייה דברי מאפה לחם

לחם אינג’רה

ה"לחם" המסורתי ההמקובל ביותר באתיופיה הוא "אינג’רה" -מעין פיתה שטוחה דקה וחמצמצה, העשויה מקמח גרגרי זרעים של תבואה קטנים הגדלים באתיופיה, בשל חוסר תנאי אקלים מתאימים אין אפשרות לגדל את ה"טיף" בישראל ולכן מייבאים אותם מאתיופיה.
לחם אינג’רה
לחם אינג’רה

נהוג לאכול את ה"אינג’רה" בלווי רטבים רבים ושונים של בשר, ירקות, ועוד. ובעיקר בצירוף רוטב הנקרא "ווט" המועשר בתבלינים וידוע בחריפותו את ה"אינג’רה" בלווית ה"ווט" נהוג לאכול בידים.

המצרכים:

  • 1 קילו קמח לבן של אוסם
  • 80 עד 100 גרם שמרים

אופן ההכנה:

שפוך את השמרים לתוך 1/2 כוס מים פושרים. תן לשמרים לתפוח.

הוסף מים (פושרים בלבד) לקמח בקערה גדולה, כל פעם ספל אחד וערבב עד שהתערובת היא בטקסטורה המתאימה, כלומר; לא יותר מדי נוזלית ולא יותר מדי עבה.

הוסף את תערובת השמרים לעיסה, ערבב עד שהיא חלקה וכסה. שמור במקום חמים מכוסה עם מגבת ומכסה.

חכה 6 עד 7 שעות או כל הלילה.

טגן במחבת טפלון חם על אש חמה עד שהתחתית מוכנה והחלק העליון רך וספוגי.

אודות הכותב

משה נעים

עורך האתר. האיש שנולד עם עיתון ביד. לא משנה עיתון מנייר או באינטרנט. עיתונאי 50 שנה. עורך אתר זה.

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות