קטגוריות

Video

אוכל ושתייה מאכלי עוף

עוף ביין אדום – "קוק או ואן"

במטבח הצרפתי נהוג להגיש את המנה עם פרוסות לחם, כדי לספוג את הרוטב הנהדר; מוציאים את העוף לצלחת הגשה ושומרים חם עד להגשה. מסננים את הרוטב וכל נוזלי הבישול אל סיר קטן דרך מסננת דקה. מבשלים את הרוטב עד שכמותו מצטמצמת והוא נעשה מרוכז. טועמים ומשפרים את התיבול לפי הטעם. אפשר להוסיף כף שמן זית כדי להעשיר את הרוטב.
עוף ביין, אילוסטרציה
עוף ביין, אילוסטרציה

עוף ביין, היא מנה קלאסית מאזור בורגונדי שבצרפת, והמרכיב החשוב ביותר, חוץ מהעוף, היין האדום. באירוח חגיגי אפשר להכין את המנה מעופות קטנים, אפרוחים או פרגיות ואז להגיש מנות נאות לכל סועד. היין, מעניק לעוף צבע נהדר וטעם עשיר והוא גם הגורם הדומיננטי ברוטב שמוגש עם העוף. במטבח הצרפתי נהוג להגיש את המנה עם פרוסות לחם, כדי לספוג את הרוטב הנהדר.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל'חריש נט' בהקמה | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

המצרכים:

  • 4 מנות
  • 4 כרעיי עוף (או 2 אפרוחים או 2 פרגיות)
  • חצי כוס קמח רגיל
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 בצלצלי אשלוט (או בצל נוסף), קצוצים
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 ענפי תימין
  • 1 ענף קטן רוזמרין
  • 8 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • מלח ופלפל

להגשה:

  • 4 ענפי קורנית

אופן ההכנה:

שוטפים ומיבשים היטב את הכרעיים (אם מכינים אפרוחים או פרגיות, חוצים אותם או מחלקים אותם לרבעים, בהתאם לגודל מנה אישית). מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומגלגלים בקמח.

מחממים את השמן ומטגנים את חלקי העוף בסיר שטוח בערך 10 דקות, מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.

לאותו שמן מוסיפים את כל הירקות (בצלים, שום וגזר). מטגנים בבחישה מספר דקות ומשגיחים שלא תהיה חריכה.

מחזירים את נתחי העוף, מוסיפים את עשבי התבלין, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים פנימה את היין. מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומניחים לעוף להתבשל 15 דקות.

אפשר בשלב זה להקטין מאוד את הלהבה ולהמשיך לבשל בסיר מכוסה עוד כחצי שעה עד שעה, או להעביר לתבנית צלייה, לכסות, ולהמשיך לאפות בתנור בחום בינוני עוד חצי שעה עד שעה. בשני המקרים מבשלים עד שבשר העוף הופך להיות רך.

מוציאים את העוף לצלחת הגשה ושומרים חם עד להגשה. מסננים את הרוטב וכל נוזלי הבישול אל סיר קטן דרך מסננת דקה. מבשלים את הרוטב עד שכמותו מצטמצמת והוא נעשה מרוכז. טועמים ומשפרים את התיבול לפי הטעם. אפשר להוסיף כף שמן זית כדי להעשיר את הרוטב.

להגשה מחלקים את מנות העוף לצלחות ויוצקים עליהן את רוטב היין. מקשטים בקורנית. או בפטרוזיליה טרייה.

אפשר להגיש את העוף עם טוסטים של לחם לבן, שמשפשפים עליהם חצי שן שום ומורחים אותם בשמן זית. אפשרות אחרת היא לטגן 4 פרוסות לחם לבן, ללא הקרומים. לחצות באלכסון ולהוסיף למנה.

__________

המתכון ניתן באדיבות רות סירקיס, כדוגמה למתכונים מתוך מגזין האינטרנט "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס. בכל שבוע מכינה רות סירקיס "ערכת" מתכוני אינטרנט כאלה לקראת השבת. לפני החגים מופקים מגזינים עם מתכונים מיוחדים לחג.

להצטרפות למגזין לחץ/י כאן

המגזין מגיע בכל יום רביעי לתיבות הדואר האלקטרוני של אלפי המנויים הקבועים, בדיוק בזמן כדי להספיק להתארגן ולהכין את המאכלים בסוף השבוע… להצטרפות עכשיו הקליקו כאן או התקשרו 1-700-702-702.

אודות הכותב

שולי סונגו

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות