קטגוריות

אוכל ושתייה דברי מאפה לחם

לחם בריאוש (Brioche) צרפתי

הבריוש נולד בנורמנדי במאה ה-14. לחם הבריוש מוזכר כבר בימי הביניים, אז הכינו אותו באופן דומה למאפה הנוכחי. בְּרִיּוֹשׁ (Brioche) הוא מאפה מהמטבח הצרפתי עשוי מבצק שמרים עשיר במיוחד, שתכולת הביצים והחמאה הגבוהה שבו מעניקה לו פנים רך ואוורירי.
לחם בריאוש (Brioche)  צרפתי
לחם בריאוש (Brioche) צרפתי

לבריוש קרום כהה, מוזהב ומבריק מהברשת ביצים או לעתים ביצים בתוספת חלמונים. ניתן לאפות אותו כלחם או כמאפה אישי. כיום יש הממלאים אותו במילויים שונים, מתוקים או מלוחים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לאתר 'חריש נט' אתר בהקמה | אתר החדשות המקומיות של כל חריש בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

המצרכים:

  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/2 ליטר חלב
  • 600 גרם קמח לבן (שטיבל)
  • 30 גרם סוכר
  • 20 גרם מלח גס
  • 6 ביצים
  • 350 גרם חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים עם החלב, מוסיפים את הביצים בהדרגה טורפים את התערובת ולאחר מכן מעבירים למיקסר מוסיפים שאת שאר החומרים למעט החמאה.

את החמאה מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

משהים את הבצק למשך לילה שלם במקרר.

לאחר ההשהיה במקרר מתקבל בצק רטוב (לא להיבהל) יוצרים מהבצק כל צורה שרוצים או לחלופין להעביר לתבניות עמידות בחום עד למחצית גובה התבנית, (כיוון שבתפיחה הבצק מכפיל את נפחו) להתפיח כשעה וחצי.

מברישים בחלמון ביצה ומתפיחים עוד כחצי שעה.

לאפיית לחמניות פריכות: לפני אפיית הלחמניות, מכניסים לתחתית התנור החם תבנית ריקה ולתוכה שופכים כוס מים רותחים

אופים בתנור שחומם מראש (180 מעלות) למשך כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות. או עד 45 דקות לתבנית מאורכת.

המתכון פורסם בתוכנית הרדיו "לילה חי מאוד" של אמנון פאר, המשודרת ברשת ב' של קול ישראל, בכל יום חמישי בין 00:00 – 04:00.

אודות הכותב

שולי סונגו

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות