קטגוריות

Video

אוכל ושתייה דברי מאפה לחם

החיטה

היה זה איש זכרון יעקב, אהרון אהרונסון, שמצא לראשונה את חיטת הבר בארץ ישראל. ממקום זה התפשט גידול החיטה בעולם כולו. על כן, קבעה תגליתו של אהרונסון, שמולדת החיטה והלחם היא באזור ישראל.
כיצד ומתי גילה האדם את הגרגרים הברוכים הנקראים חיטה ומהווים כיום מזון בסיסי של מרבית האנושות בעולם? ללחם היסטוריה ארוכה. תחילתה עוד בימי קדם והיא קשורה באזור זה של ארץ ישראל. כאן, בארץ ישראל, נתגלתה חיטת הבר, שהיא אם-החיטה ומקור חיטת הלחם והקמח.

עובדה מעניינת זו, נודעה לנו, רק בראשית המאה שלנו. במשך שנים רבות חיפשו חיטה הגדלה בצורת בר, לא נמצאה עד היום הזה, בשום מקום אחר על פני כדור הארץ.

היה זה איש זכרון יעקב, אהרון אהרונסון, שמצא לראשונה את חיטת הבר בארץ ישראל. ממקום זה התפשט גידול החיטה בעולם כולו. על כן, קבעה תגליתו של אהרונסון, שמולדת החיטה והלחם היא באזור ישראל.

חוקרים את ארץ המולדת של חיטת הבר, שממנה התפתחו כל החיטים התרבותיות של ימינו. החוקרים סברו, שבמקום בו גדלה חיטה בצורת בר, שם החלה החקלאות. כלומר, שם גילה האדם בימי קדם את האפשרות לעבד את האדמה ולהוציא ממנה לחם.

ועוד על החיטה, שאנו אוכלים, מניין ומי היה אהרון אהרונסון? תולדות הלחם – באתר באתר סנונית

אודות הכותב

משה נעים

עורך האתר. האיש שנולד עם עיתון ביד. לא משנה עיתון מנייר או באינטרנט. עיתונאי 50 שנה. עורך אתר זה.

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות