קטגוריות

Video

אוכל ושתייה מאכלי עוף

עוף בפירות – ספיישל ט"ו בשבט

הגולש חובב עופות על הצלחת ועם הפירות חגיגת הט"ו בשבט מושלמת. פירות יבשים נחשבים מאכל מסורתי בט"ו בשבט, כיוון שבעבר, בטרם היות אמצעי קירור, הייתה זו הדרך היחידה בה יהודי הגולה יכלו לאכול מפירות ארץ ישראל בחג.
עוף בפירות - ספיישל ט"ו בשבט
עוף בפירות – ספיישל ט"ו בשבט

פירות יבשים הם פירות או אגוזים שיובשו, באופן טבעי על ידי ייבוש בשמש למשך כמה שעות או כמה ימים או באמצעות מיכון והוספת חומרים משמרים בצורה מודרנית. פירות יבשים נפוצים הם צימוקים, תמרים, תאנים ושזיפים. ניתן לייבש פירות נוספים, כגון תפוח, אפרסק, בננה, קיווי, מנגו, אננס, אגס, חבוש, פפאיה, משמש, אפרסמון, חמוציות, תות שדה, עגבנייה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לאתר 'חריש נט' אתר בהקמה | אתר החדשות המקומיות של כל חריש בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

מצרכים:

  • 1 עוף שלם או מחולק
  • 3 בצלים גדולים
  • 4 תפוחי עץ
  • 2 אגסים
  • 250 גרם תמרים
  • 100 גרם אגוזים
  • 50 גרם צימוקים

לרוטב:

  • 3/4 כוס מים רותחים
  • 1 כפית קפה נמס
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף שמן
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף שום כתוש
  • 1/3 כוס קטשופ חריף

אופן ההכנה:

למרוח חלקי עוף במלח, פלפל, אבקת שום וצ’ילי. לטגן בשמן עד שמזהיב. להוציא ולשים בתבנית גדולה המתאימה להכנס לתנור. לטגן בשמן שנותר כף סוכר חום, לערבב.

להוסיף 3 בצלים גדולים, חתוכים לאורך, ולטגן תוך כדי ערבוב לפעמים.

לשים מסביב לעוף ובין החלקים: חתכים מ-4 תפוחי עץ ו-2 אגסים, 1/4 ק"ג תמרים, 100 גר’ אגוזים ו-50 גר’ צימוקים. כשהבצלים השחימו, לפזר אותם מעל הכל.

לשים בצנצנת 3/4 כוס מים רותחים, 1 כפית קפה נמס, 2 כפות סויה, 2 כפות סוכר חום, 1 כף שמן, 1 כף חומץ בלסמי, 1 כף שום כתוש, 1/3 כוס קטשופ חריף. לשפוך מעל העוף ולכסות את הכל בנייר כסף.

להכניס לתנור ולאפות כשעה בחום בינוני פלוס כשעתיים. להוריד את הכיסוי ולאפות עד שהעוף זהוב ואתם לא יכולים לעמוד בריח הנפלא היוצא ממנו.

להגיש עם אורז לבן.

טג’ין עוף עם פירות יבשים בדבש
(נלקח מהאתר של מכוורות יד-מרדכי)

חומרים:

  • 6 רבעי עוף טרי
  • 50 גרם מרגרינה
  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים פרוסים דק
  • 200 גרם שזיפים מיובשים
  • 200 גרם משמשים מיובשים
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון
  • כוס ורבע יין לבן יבש
  • חצי כוס מים

לעיטור:

  • 100 גרם שקדים מולבנים, מטוגנים.

אופן ההכנה:
ממיסים בסיר כבד את המרגרינה והשמן, מטגנים את רבעי העוף משני הצדדים עד שיזהיבו ומוציאים.

מוסיפים לסיר את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו, מחזירים את העוף לסיר, מסדרים סביבו את הפירות היבשים ומתבלים במלח, פלפל וקינמון.

מוסיפים את הדבש ומיץ הלימון, מוסיפים את היין והמים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה שעתיים – שלוש, עד שהרוטב מסמיך, מגישים חם, בעיטור שקדים מטוגנים.

בתיאבון וט"ו בשבט שמח על כולנו.

מובא באדיבות מתוך אתר רוטר

אודות הכותב

שולי סונגו

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות