קטגוריות

אוכל ושתייה בשרים | Meats מתכונים | ליהי קרויץ

ארוחה קיצית: עוף במחבת פסים עם תפוחי-אדמה בצל בדבש

אם תקפידו במרכיבים ואופן ההכנה, תהיה התוצאה עוף עם תפוחי-אדמה בצל בדבש ותבלינים, עסיסי וטעים ◄מחבת הגריל – פסים, כידוע, מיועדת להכנת סטייקים, חזה עוף, פרגיות, דגים ועוד, כמו גם לצרוב חצילים וירקות בדרך כלל כתוספת למנה בשרית.
אפשר להגדיר אותה כארוחת צהרים ו/או ארוחת ערב קלה יחסית. היא  הכי חשוב מזינה ומשביעה מבלי להציק בימים חמים אלו. אם תקפידו במרכיבים ואופן ההכנה, תהיה התוצאה עוף עם תפוחי-אדמה בצל בדבש ותבלינים, עסיסי וטעים.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

הטעם הנפלא הזה של בשר חרוך מעט והעסיסיות שופעת מהבשר באים ממחבת הגריל – פסים, כידוע, מיועדת להכנת סטייקים, חזה עוף, פרגיות, דגים ועוד כמו גם לצרוב חצילים וירקות בדרך כלל כתוספת למנה בשרית.

מחבת פסים מזכירה את אותה תחושת צלייה בגריל וגם בשל התדמית הבריאותית שלהן (כי הן מצריכה רק מעט שמן, אם בכלל. מחבת פסים, מאפשרת לנו לצלות את העוף עם פחות מגע ישיר עם החום של מחבת. רצוי לא לחמם מחבת קרמית ללא מעט מאד שימון, זאת רק כדי לשמור על שלמותו של הציפוי.

◄עוף במחבת פסים עם תפוחי-אדמה בצל בדבש ותבלינים, מרכיבים;

  • 3 כרעיים נקיים או –6-5 שוקיים,
  • לפזר עליהם קצת מלח,
  • קורט פלפל שחור,
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת אם אין אז מתוקה.
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה,
  • קורט פפריקה חריפה,
  • 2 כפות שמן קנולה.

לערבב הכל ולצפות את העוף היטב עם התבלינים.

ארוחה קיצית: עוף במחבת פסים עם תפוחי-אדמה בצל בדבש ותבלינים | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
ארוחה קיצית: עוף במחבת פסים עם תפוחי-אדמה בצל בדבש ותבלינים | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
  • לקצוץ 3 בצלים גדולים לפרוסות גסות.
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים לחתוך לחצי ולפרוסות בעוביי של 1-1.5 ס"מ.

◄לפזר עליהם;

  • קצת פפריקה מתוקה.
  • קורט פלפל שחור,
  • קורט פפריקה חריפה,
  • כ-1/2 כפית מלח,
  • 2 כפות שמן קנולה לערבב את הבצל ותפוחי ההאדמה עם התבלינים.

◄אופן ההכנה;

  • לחמם את מחבת הפסים כפולה עם המכסה, לרסס עם ספרי שמן גם תחתית המחבת וגם את גב המחבת.
  • להניח העוף עם העור כלפי מטה על פסי המחבת.
  • לסדר בין העוף את תפוחי האדמה והבצל, אם לא הכל נכנס אפשר, לצלות בפעם נוספת לאחר שסיימנו לבשל את המנה.
  • לסגור את מכסה התבנית ולבשל על אש גבוה כ-6 דקות.
  • לאחר מכן להפוך את המחבת לצד השני על האש,
  • להוסיף; 1/2 כוס מים מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה.

לסגור את המכסה ולבשל כ- 35-40 דקות עד שהעוף מוכן לבדוק עם מזלג שהמזלג חודר בבשר העוף בקלות, לאחר מכן, יש להפוך את המחבת, כך שהעור של העוף יהיה למעלה ולזלף רק על העוף;

  • 1 כפית שטוחה של דבש.

לסגור את המכסה ועכשיו להפוך את המחבת, כך שהעור של העוף, יתקרמל מעט על האש כ-3-4 דקות, זהירות לא לשרוף. זהו, להגיש ולהתענג.

בתיאבון וקיץ נעים.

אודות הכותב

ליהי לולו קרויץ

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות