קטגוריות

Video

אוכל ושתייה חג שבועות כאן וידאו חריש מתכונים | ליהי קרויץ מתכונים לשבועות

עוגת גבינה קרה בטעם וניל עם פירורים | של ליהי קרויץ

עוגת הגבינה עשויה מגבינת ריקוטה אך לרוב משתמשים בגבינת שמנת. השומרים על דיאטת בריאות משתמשים בעיקר בגבינות דלות שומן עד 5%. לשם העשרת הטעם ניתן להוסיף וניל, שוקולד, שמנת מתוקה, פירות יער ועוד... עוגת גבינה קרה" היא עוגת גבינה ללא אפייה, אשר לרוב מצפים אותה בפירורים של בצק פריך.

עוגת גבינה היא אחד הקינוחים המוכרים בכל העולם בווריאציות רבות לראשונה מוזכרת עוגת גבינה בספרו של מרקוס פורקיוס קאטו קנסוריוס, מדינאי וסופר רומאי, "על החקלאות" (De Agricultura), בנושא הכנת עוגת גבינה בתקופת המשחקים האולימפיים. עוגות גבינה הפכו לקינוח פופולארי  מאוד בישראל, בעיקר בחג השבועות אשר הפך להיות גם חג החלב לצד חג מתן תורה. 

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו ב’טוויטר’.

עוגת הגבינה בנוסח ניו יורק ( "בנוסח יהודי") היא עוגה בעלת מרקם סמיך, היא מכילה שמנת מתוקה עתירת שומן, גבינת שמנת וחלמוני ביצים לשם העשרת הטעם. היא נאפית בתבנית בעלת דפנות גבוהות. במתכונים אחרים משתמשים בגבינת קוטג', לימון, שוקולד או פירות להעשרת הטעם. עוגת מוס גבינה צרפתית היא עוגת גבינה ללא אפייה, נמוכה ואוורירית מאוד, המכילה ג'לטין..

 החומרים לבצק עוגת גבינת פירורים קרה;

  • 3/4 כוס סוכר,(100 גרם).
  • 200 גרם חמאה.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 ביצה.
  • 1 שקית אבקת אפייה.
  • 3 כוסות קמח (300 גרם)

החומרים למילוי הגבינה;

  • 2 מכלי שמנת מתוקה קרה מאוד
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1.5 גביעי גבינה לבנה בגודל רגיל 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה 28% או יוגורט 2.8%

אופן הכנת הבצק;

לערבב בידיים או במיקסר 3/4 כוס סוכר,(100 גרם), 1 כפית תמצית וניל, להוסיף 1 ביצה, 1 שקית אבקת אפייה ולערבב.

עוגת גבינה קרה בטעם וניל עם פירורים | של ליהי קרויץ
עוגת גבינה קרה בטעם וניל עם פירורים | צילום: ליהי קרויץ | עיבוד צילום: שולי סונגו©

להוסיף 3 כוסות קמח מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה ומערבבים לבצק חלק. לעטוף בניילון נצמד ולקרר.

לקחת 3/4 מכמות הבצק ולשטח בתבנית פיירקס בגודל 25X35 ס"מ לשטח אותו בעזרת היד באופן אחיד, להכניס לקירור למשך 20 דקות.

לאחר 20 דקות בקירור לאפות בחום בינוני 160 מעלות עד הזהבה ולקרר.

את 1/4 הבצק הנותר לשטח על תבנית לאפות עד הזהבה בחום 160 מעלות. לקרר ולפורר לפירורים קטנים.

אופן הכנת קרם המילוי;

לשים בקערת המיקסר 2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה קרה מאוד, 1/3 כוס סוכר, 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל,
ו – 1 כפית תמצית וניל. להקציף ביחד עד קצף יציב.

לעצור את המיקסר ולהוסיף 1.5 גביעי גבינה לבנה 5% (375 גרם), 1 גביע שמנת חמוצה 28%, (או יוגורט 2.8%) לערבב לאט ולאחר מכן לערבב מהר לכמה שניות.
להוריד מן המיקסר ולערבב בעזרת מרית. לשטח על הבצק האפוי וליישר.

לפזר מעל את פירורי הבצק שיכסה את כל מלית הגבינה, לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר כמה שעות עד שהקרם יציב.

אודות הכותב

ליהי לולו קרויץ

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות