קטגוריות

Video

אוכל ושתייה מאכלי עוף

עוף ממולא

נוזלי הצלייה של העוף, מהווים בסיס מצוין לרטבים. אפשר לאסוף את הנוזלים מעופות שצליתם בבית, לשמור ולהשתמש בהם לתיבול תבשילים. כאשר צולים עוף בבית, הניחו מתחתיו פרוסות או קוביות תפוחי אדמה שיספגו את הטעמים וישמשו כתוספת למנה.
עוף ממולא
עוף ממולא

כאשר אתם קונים עוף טרי יש לשים לב אל: העור ולצבעו, העור צריך להיות מתוח ואחיד ובעל צבע בהיר, ללא חבורות או קרעים. הריח, העוף הטרי הוא חסר ריח לוואי כל ריח המתלווה מעורר סיבה לחשד באשר לטריותו. ניקוי; השגיחו היטב בניקיון העור ומריטתו שלא נותרו בו נוצות. העוף אמור להיות בעל עור יבש וחלק ולא דביק למגע.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לאתר 'חריש נט' אתר בהקמה | אתר החדשות המקומיות של כל חריש בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

נוזלי הצלייה של העוף, מהווים בסיס מצוין לרטבים. אפשר לאסוף את הנוזלים מעופות שצליתם בבית, לשמור ולהשתמש בהם לתיבול תבשילים. כאשר צולים עוף בבית, הניחו מתחתיו פרוסות או קוביות תפוחי אדמה שיספגו את הטעמים וישמשו כתוספת למנה.

מרכיבים:

  • 1 חבילה תערובת להכנת קניידלך
  • 50 גר מרגרינה
  • מלח, פפריקה, שום, פלפל שחור גרוס.
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 2 ביצים
  • עוף שלם בגודל בינוני.

אופן ההכנה:

מערבבים את תערובת הקניידלך עם הביצים והשמיר ושמים בצד ל-2 דקות.

מורחים את העוף במרגרינה ואח"כ בתבלינים. מכניסים את התערובת לעוף.

אופים שעה בחום גבוהה.

________

* הכותב Lior אותו פירסם באתר איגוד השפים הישראלי.

אודות האיגוד השפים הישראלי

האיגוד מונה 600 חברים מכל רחבי הארץ ומכל תחומי אומנות הבישול והאירוח; מלונות, מסעדות, מוסדות ציבור, בתי חולים, צה"ל, מטבחים תעשייתיים, אולמות שמחה, גני אירועים, קייטרינג ומבתי הספר לאומנות הבישול. האיגוד הישראלי שותף חשוב לפעילות הקולינארית בקרב כל האיגודים החלים באיגוד העולמי WACS ואשר הפעילויות השונות מתבצעות בחסותו ובעידודו.

אודות הכותב

שולי סונגו

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות