קטגוריות

Video

אוכל ושתייה מאכלי עוף

עוף ברוטב ליים

עוף ברוטב ליים (או לימון); מתכון לארבעה סועדים (או שישה), פשוט להכנה ובונוס בצידו: רוטב משובח.
החומרים:

4 (או 6) מנות של חזה עוף במשקל 100-150 גר’ כל אחת;
מיץ מליים אחד (אחד וחצי);
שלושת רבעי (אחד + קצת) כוס מיץ תפוחים טבעי;
2 (כף אחת) כפיות קורנפלור;
קובייה אחת (אחת וחצי) של אבקת מרק עוף או תיבולית.

אופן ההכנה:

למרוח מחבת במעט מאוד שמן (או ספריי שמן) ולחמם על אש בינונית; להוסיף את חזות העוף ולטגן במשך 8 עד 10 דקות, עד שמתרכך ועשוי היטב;

להוציא מהמחבת ולשמור חם;

לערבב בקערה את מיץ הליים, מיץ התפוחים, קורנפלור ואבקת מרק עוף. להוסיף למחבת, לבשל ולבחוש עד שמתעבה מעט. לצקת על חזה העוף ולהגיש.

ערך תזונתי:

190 קלוריות למנה,
33 גרם פרוטאין,
10% מהתצרוכת היומית של ויטמין C,
6% מתצרוכת הברזל היומית.

בתיאבון ולבריאות!

מתכון הבריאות של מכון וינגייט.

אודות הכותב

שולי סונגו

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות