אוכל ושתייה מתכונים | ליהי קרויץ

אוזני המן מקרוט | מטבח בקלי-קלות | ליהי לולו קרויץ

להכין את עוגיות ה"מקרוט" (מקרוד) הידועות, אבל בצורה אחרת בעוד הקפצונים מתפוצצים והרעשנים מרעישים שיהיה לנו חג פורים שמח, עלה לי הרעיון, למה לא להכין אותם בצורת אוזני המן. כן, אותם אזני המן... הם יצאו מן התנור בניחוח משגע, טבלתי אותם בסירופ עם ניחוח הל ולאחר מכן, פיזרתי סוכריות צבעוניות, הם יצאו ממש יפות וטעימות ומי שרוצה לחלוק את החוויה, יוכל לקיים את מצוות משלוחי המנות ולצרף אותם לרגל החג.

אוזני המן-מקרוט – לא זו לא טעות. ממש לא! זה העניין, זה דבר המאפה "מקרוט" (ה"מָקרוּד") של בני העדה של יהדות יוצאי לוב וטוניס; חשבתי על הרעיון איך להכין את עוגיות ה"מקרוט" (מקרוד) הידועות, אבל בצורה אחרת ושהם יהיו גם מתאימים לחג הפורים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

בעוד הקפצונים מתפוצצים והרעשנים מרעישים שיהיה לנו חג פורים שמח, עלה לי הרעיון, למה לא להכין אותם בצורת אוזני המן. כן, אותם אזני המן, כן על שמו של המן הרשע והמוכרים לנו שנים רבות כמאפה העשוי מבצק מתוק וממולא בפרג, שוקולד או בכל מילוי אחר ולשדרג אותם בטעמם, צורתם וביופיים.

ואכן, באמת הם יצאו מן התנור בניחוח משגע, טבלתי אותם בסירופ עם ניחוח הל ולאחר מכן, פיזרתי סוכריות צבעוניות, הם יצאו ממש יפות וטעימות ומי שרוצה לחלוק את החוויה, יוכל לקיים את מצוות משלוחי המנות ולצרף אותם לרגל החג.

אוזני המן מקרוט | מטבח בקלי-קלות | ליהי לולו קרויץ
אוזני המן-מקרוט | מטבח בקלי-קלות | ליהי לולו קרויץ

█ מתכון; אוזני המן מקרוט

לשים במיקסר;

  • 1 ק"ג סולת,
  • 1 כוס קמח, מדוד בכוס בינלאומית
  • 1 כוס סוכר,מדוד בכוס בינלאומית
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן קנולה – מדוד בכוס בינלאומית.
  • כ-1.5 כוסות מים רותחים-הוספה לפי הצורך. מדוד בכוס בינלאומית.

מלית תמרים;

  • 1 קופסה ממרח תמרים,
  • חופן צימוקים,
  • כ-50 גרם אגוזי מלח שבורים,
  • קורט קינמון,
  • לערבב את כל חומרי המלית ביחד.

אופן הכנת הבצק;

לקחת בצק בגודל כדור פינג פונג לגלגל לכדור ולשטח בין הידיים לבצק שטוח בקוטר של כ- 7 ס"מ. לשים במרכז כפית מלית תמרים ולסגור את 3 הצלעות ולהדק, כמו בסרטון כאן למעלה.
ניתן לקשט את הבצק עם צובטן, כמו בסרטון כאן למעלה. אפייה בחום של 170 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.

לסירופ סוכר;

  • 4 כוסות סוכר,מדוד בכוס בינלאומית
  • 2 כוסות מים-מדוד בכוס בינלאומית
  • חצי לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 תרמילי הל

אופן ההכנה;

להרתיח את הסירופ, כאשר הוא רתח להנמיך את האש ולהרתיח כ-2 דקות. לטבול את העוגיות בסירופ כחצי דקה. להוציא למגש ולפזר סוכריות צבעוניות. ניתן להקפיא לאחר אפייה.

חג שמח ובתיאבון.