אוכל ושתייה דגים

מתכון חריימה של דג ברמונדי לערב שבת | שף לויה אליעזר

יש לנו בשבילכם מתכון ל"חְרַיְימֶה מדג ברמונדי" פשוט מתחנן לפרוסת חלה שתספוג את כל הטעמים הנהדרים שנמצאים בצלחת. שף מסעדה הוותיק אליעזר לויה, במקרה הזה, עונה על השאלה; איך להכין תבשיל דג חריף, הכי טעים שיש, מתקבלת תשובה במתכון, כאן עבורכם.
אליעזר לויה שף | צילום: הדס ניצן
אליעזר לויה שף | צילום: הדס ניצן

 לקראת שבת, שזהו היום האהוב על מרבית היהודים או לאלה שלא יכולים להתאפק במהלך השבוע, כאשר ריחות הבישולים החדשים והמסורתיים עולים באוויר וממלאים את הבית. אחד מאלה הוא ללא ספק של דג חריף בשם; 'חְרַיְימֶה' (ערבית: حرايمي).

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

התבשיל נחשב צפון-אפריקאי מסורתי (טריפוליטאי, מרוקאי, טוניסאי) הוויכוח עדיין ניטש בין המתכונאים ובפרט בקנאי העדות השונות לבכורה על המתכון ושל מי יותר טעים… בכל מקרה ה"חריימה" הוא הכוכב הראשי.

בארסנל של שף מסעדה‏ ב-‏קרלברג, השף הוותיק אליעזר לויה, מנות מפתיעות ונפלאות מדג הברמונדי בהם גם 'חְרַיְימֶה' במקרה הזה התבשיל הזה או ליתר דיוק המתכון לחריימה ברמונדי פשוט מתחנן לפרוסת חלה שתספוג את כל הטעמים הנהדרים שנמצאים בצלחת. אז איך להכין דג חריף הכי טעים שיש?

דג ברמונדי הוא עם קשקשים גדולים, זהו למעשה מקור השם; "ברמונדי" שנגזר מן התרבות האבוריג'ינית ביבשת אוסטרליה. יודעי חיך ואניני טעם מסנגרים עליו כדג שנחשב איכותי וטעים במיוחד.

בשרו של הברמונדי לבן ובעל מרקם וטעם עדינים מאוד. הברמונדי, נחשב לאחד מהדגים המשובחים הנמכרים בישראל ומכיוון שהוא משתלב היטב במגוון דרכי הכנה וטעמים, הוא הופך להיות יותר ויותר פופולרי בקרב חובבי הדגים בארץ. יצוין, כי דג ברמונדי, מכיל מעט עצמות, הניתנות לשליפה בקלות, ולכן הוא ידידותי גם לילדים.

 מתכון חריימה של דג ברמונדי

כל הכמויות מיועדות ל-4 מנות.

מצרכים;

  • 4 פילה של ברמונדי,
  • צנצנת קטנה של פלפל צ'ומה,
  • צנצנת קטנה של לימון כבוש,
  • צנצנת קטנה של עמבה,
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים,
  • כפית זרעוני קימל,
  • פלפל חריף קצוץ גס,
  • כף מלח ים,
  • כף פפריקה גרוסה,
  • 6 שיני שום קצוץ.

אופן ההכנה;

  • מטגנים את הדגים במעט שמן ושמים בצד.
  • בנפרד מטגנים את הפלפל צ'ומה, לימון, עמבה ומוסיפים את שאר חומרי הטעם. בפנים מניחים את הדגים ומוסיפים כוס מים.
  • מבשלים 10 דקות (לא יותר, כדי שהדג לא יתייבש) ומוסיפים את החומוס כשהוא חם ומגישים.

אודות הכותב

כתב חריש נט

כתב חריש נט

כתב חריש נט, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ו/או מוסדות ו/או על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר 'חריש נט'; harishnetm@gmail.com