מאכלי עוף מתכונים | ליהי קרויץ

שניצלונים קריספיים בטמפורה בנוסח אסייאתי עם שומשום

במתכון המסורתי נהוג היה להשתמש בשמן שומשום לטיגון. הטמפורה מוגשת כרכיב במנה אחרת, או לבדה עם רוטב סויה. הטמפורה הגיעה ליפן ככל הנראה, במאה ה-16, עם הסוחרים הפורטוגזים או הספרדים, הבלילה משמשת גם לטיגון עמוק של מאכלים שונים  כגון סושי, פירות וגלידה.

ה'טמפורה' נקראת בעברית; "בצק בירה" היא מאכל יפני המבוסס על ציפוי ירקות, דגים ופירות ים בבלילה העשויה קמח ומים קרים וטיגון עמוק שלהם בשמן צמחי על מנת להקנות להם פריכות. רכיבי הבלילה משתנים ממתכון למתכון, לעתים מוחלפים המים במי סודה. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או בטוויטר.

ליהי לולו קרויץ מגישה לכם מתכון כמו במסעדת סושי-שניצלונים קריספיים בטירוף עם שומשום וטמפורה בסגנון אסיאתי טעימים מהירים וקלי הכנה.

מצרכים:

  • חצי ק"ג או 1 ק"ג נתחי חזה עוף או פרפר חזה עוף לחתוך לרצועות
  • 1 ביצה

לציפוי:

  • קמח לבן,
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור,
  • 1 כף מים
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שומשום
  • מעט פפריקה חריפה (אופציונלי)
  • כ- 1/2 כפית פפריקה מתוקה,
  • 1/3 כפית מלח,
  • פלפל שחור,
  • מעט אבקת שום (אופציונלי)
  • כ-1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
שניצלונים קריספיים עם שומשום בטמפורה בנוסח אסייאתי עיבוד צילום: שולי סונגו ©
שניצלונים קריספיים עם שומשום בטמפורה בנוסח אסייאתי עיבוד צילום: שולי סונגו ©

אופן ההכנה:

  • את הקמח לשפוך לצלחת נפרדת,
  • בצלחת נוספת לערבב את הביצה עם כף מים 1/4 כפית מלח, וקורט פלפל שחור לבלילה חלקה.
  • בצלחת נוספת לערבב את פירורי הלחם, 2 כפות שומשום,  פפריקה חריפ, פפריקה מתוקה,מלח, פלפל שחור, אבקת השום, ואת הפטרוזיליה הקצוצה.
  • לטבול את הנתחים בקמח, לנער מעט כדי להוריד עודפי הקמח,
  • לטבול בבלילת הביצה ולאחר מכן בצלחת עם פירורי הלחם.
  • לחמם בסיר שמן קנולה ל- 160 מעלות כאשר הוא חם לטגן כ- 5 דקות משני הצדדים,עד שהכל זהוב וקריספי.

יש להגיש את השניצלונים המצופים בטמפורה סמוך לזמן הכנתם, על מנת למנוע התרככות של הציפוי בשל חדירת לחות מן האוויר או מן המזון המצופה. הטמפורה מוגשת כתוספת למנה אחרת, למשל אורז לבן וסלט עלים ירוק או סלט עגבניות

ניתן גם להגיש את השניצלונים בפני עצמם כחטיף בליווי רוטב סויה או כל רוטב אחר לפי הטעם האישי של כל אחד.

לגיוון ניתן להחליף את חזה העוף בירקות שונים כגון כרובית, ברוקולי, או חצילים.

בתיאבון!