קטגוריות

Video

אוכל ושתייה מאכלי עוף

עוף בחרדל וכרישה

כְּרֵישָׁה, או בשמה העממי לוּף או פראסה, היא ירק מאכל שתורבת מהשום הגבוה (שם מדעי: Allium ampeloprasum) שבמשפחת הנרקיסיים. בעבר שימשה הכרישה ברפואה העממית למניעת כאבי בטן ומיחושים. ביהדות היא משמשת כאחד מסימני סדר ליל ראש השנה. ◄ציפוי החרדל שומר על העוף מלהתייבש הגזר והכרישה מעניקים לו צבע מיוחד.
עוף בחרדל וכרישה
עוף בחרדל וכרישה

החרדל הוא תבלין נפוץ בעל שימוש נרחב,הזרעים משמשים לתוספת טעם בהכנת החרדל למאכל. הם משמשים גם כתבלין בהכנת חמוצים. עלי החרדל השחור מזינים מאד, משתמשים בהם מבושלים או כתוספת לסלטים. שימוש נרחב לו גם ברפואת הצמחים העממית כממריץ חיצוני. כשמורחים את גרגירי החרדל על העור הם מרפאים כאבי שרירים. גרגירי חרדל טובים גם במצבים של חום גבוה, התקררויות ושפעת.

המצרכים:

  • 4 נתחי חזה עוף נקיים משומן או כרעי עוף
  •  כפיות חרדל גרגרים
  • 2 כרישות נקיות וחתוכות לחתיכות באורך ב6 ס"מ
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לשבבים באורך כ 6 ס"מ
  • 4 כפיות תימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל C°200 להכין ארבע יריעות ניר אפיה או נייר אלומיניום בגודל המספיק לעטוף נתח חזה עוף אחד.

להניח על כל יריעה במרכזה חזה עוף אחד ולמרוח כל אחד בחרדל, לחלק את הגזר, הכרישה והתימין באופן שווה בין נתחי העוף, לתבל במלח ופלפל, לסגור כל יריעה היטב ולהניח בתבנית על נייר אפיה.

יש לאפות 10 עד 12 דקות או עד שנייר האריזה התנפח, לפתוח את הנייר ולבדוק שהעוף לא ורוד מבפנים, להעביר כל נתח לצלחת אישית ולהגיש בתוך נייר הכסף.

בתיאבון

אודות הכותב

שולי סונגו

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות