קטגוריות

Video

אוכל ושתייה מאכלי עוף

שלווים ממולאים בנוסח רומא

כחמשת אלפי שנה אחרי יציאת מצרים, הופך השליו, העוף ששימש כמזון עיקרי בתפריט (יחד עם המן), על שולחנם של אבותינו במדבר, למאכל טרנדי ועכשווי על שולחנם של אניני הטעם, מחפשי החידושים.
שלווים ממולאים בנוסח רומא
שלווים ממולאים בנוסח רומא

שְׂלָו; הוא סוג של עוף ממשפחת הפסיוניים. אלו עופות קטנים יחסית לבני סדרת התרנגולאים עם נוצות מוסוות, בשחור-אפור. גופם עגלגל ומקורם קצר. הם נחשבים למעופפים חלשים ונפוצים באזורים פתוחים, בעיקר בערבות עשב ואזורים יבשים כולל מדבריות. מזונם העיקרי הוא זרעים שונים.

החומרים:

  • 8 שלווים
  • 50 גר’ חמאה
  • 50 גר’ חזה אווז מעושן פרוס

למילוי:

  • 50 גר’ קוביות קטנות חזה אווז מעושן
  • 2 כפות עשבי תבלין טריים קצוצים – בזיליקום, דפנה
  • 1 ביצה
  • 50 גר’ חמאה
  • 200 גר’ פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

מתבלים את השלווים מבפנים ובחוץ בפלפל. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי, וממלאים את השלווים.

קושרים את הרגליים בחוט סוגרים את השלווים עי טיגון בחמאה ושמן זית למספר דקות, עד להשחמה קלה

מניחים פרוסות חזה אווז על השליו בתבנית האפייה צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 20 דקות.

מומלץ, להגיש עם ירקות אפויים בתנור.

אודות הכותב

שולי סונגו

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות