קטגוריות

Video

אוכל ושתייה מאכלי עוף

סקלופיני עוף עם פלפלים וקישואים

הינה מתכון פשוט ומהיר של מיודענו ג’אקומו, שטוען כי יחד עם ריזוטו או יין אם רוצים לשמור על פאסון איטלקי - מהווה מנה עיקרית מושלמת בכמעט שום מאמץ.
סקלופיני עוף עם פלפלים וקישואים

סקלופיני, הם למעשה נתחים דקים של בשר העוף, שבדרך כלל נהוג לטגן אותם. הם משמשים גם לבסיס הנכון והראוי לשניצל וינאי, למשל,למרות שלטעמי השניצל העברי, זה העושה שימוש בחזה עוף, במקום בסקלופיני, טעים הרבה, הרבה יותר. שימוש נרחב בסקלופיני, נעשה במטבח האיטלקי, כדי להכין מנות מהירות וטעימות, בעיקר בתקופת הקיץ.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לאתר 'חריש נט' אתר בהקמה | אתר החדשות המקומיות של כל חריש בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

כיוון שהנתח הטעים והלא יקר מדי, מצוי בכל מרכול, ומאחר שעכשיו ללא ספק קיץ – הינה מתכון פשוט ומהיר של מיודענו ג’אקומו, שטוען כי יחד עם ריזוטו או יין, אם רוצים לשמור על פאסון איטלקי – מהווה מנה עיקרית מושלמת בכמעט שום מאמץ.

החומרים:

  • 2 חזות עוף, כל צד של החזה פרוס ל-3 פרוסות דקות וכל פרוסה חתוכה לרצועות
  • 3 כפות קמח
  • 3 כפות קורנפלור
  • כחצי חבילה חמאה
  • 2 בצלים חתוכים לטבעות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 קישואים חתוכים לרצועות לאורך
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לטבעות
  • שמן זית לטיגון
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

טובלים את העוף בתערובת של קמח, קורנפלור ומלח.

ממיסים את החמאה במחבת. שמים במחבת שתי פרוסות עוף ומטגנים את העוף על אש בינונית עד שמתחיל להשחים.

מוציאים מהמחבת ומטגנים את שאר העוף. עם גמר הטיגון, מניחים את העוף בצד.

במחבת נפרד מחממים מעט שמן זית ומטגנים בו את הבצל.

כאשר הבצל מתרכך, מוסיפים את השום, הפלפלים והקישואים ומטגנים 5-7 דקות.

ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את רסק העגבניות. מבשלים שתי דקות ומחזירים למחבת את העוף.

מטגנים את העוף טיגון קצרצר ומגישים עם ריזוטו או כרוטב לפסטה.

מובא באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו

אודות הכותב

שולי סונגו

הוסף תגובה

לחץ כאן לכל התגובות